Заступничка питања са XIII. сједнице Скупштине/Сабора СБК/КСБ

Замјеница предсједатеља Сабора Љубинка Атанасијевић: Заступничко питање упућено  Влади Кантона Средишња Босна, Министарству здравства и социјалне политике, Уреду за јавне набавке Кантона Средишња Босна, ЈУ Болница Травник и ЈУ Хрватска болница „ Др. фра Мато Николић“ Нова Била

 

Три године већ траје процедура јавне набавке два уређаја за магнетну резонанцу за ЈУ Болница Травник и ЈУ Хрватска болница „Др. фра Мато Николић“ Нова Била. Пацијенти негодују  обзиром да су средства за набавку издвојена, све сагласности прибављене, а Кантон, на годишњем нивоу, разним другим приватним установама плаћа више од милион и по КМ за кориштење њихових уређаја.

 


У којој фази је набавка два уређаја магнетне резонанце?

 


Заступница Амра Хусељић: Заступничко питање упућено Министарству образовања, знаности,младих,културе и шпорта

 


На основи Пословника Сабора Кантона Средишња Босна, а што је у складу са чланком 72., ставак (3) постављам заступничка питања:

 


У којој је фази поступак набавке бесплатних уџбеника за ученике основних школа?

 


Да ли ће за школску 2024/2025.годину бити набављени и неопходни уџбеници који нису никада раније набављани и да ли ће комплетан поступак набавке уџбеника бити завршен прије почетка школске 2024/2025.године?

 


Да ли ће се Министарство руководити захтјевима за количине и наслове који су добили у табеларном прегледу од директора школа?