Заступничка питања са VIII. сједнице Скупштине/Сабора СБК/КСБ

Заступник Иво Шимуновић:  Заступничко питање упућено Кантоналном тужитељству

Јавности је познато да је ревизија Агенције за приватизацију ФБиХ утврдила незаконите радње у приватизацији „ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ“ ДД јајце и доставила тужитељству на поступање.

 


Молим одговор о проведеној истрази незаконитих радњи и информацију јавности о одговорности особа које су кршиле законске прописе.

 

Заступница Сузана Кришто: Заступничко питање упућено Влади Кантона

 

 ИЗВЈЕШТАЈ О ИМПЛЕМЕНТАЦИЈИ ЗА 2022. И 2023.ГОДИНУ, ТЕ ПЛАНОВИ ЗА 2024.ГОДИНУ, тражи се

 


Стратегија за младе КСБ је усвојена 2022.г. Молим предлагатеље мјера у Стратегији за младе КСБ да доставе Извјештај о имплементацији за 2022. и 2023.годину. С обзиром на то да се након усвајања Стратегије за младе у Кантону Средишње Босне требало приступити проведби акцијских планова од стране сваког од ресорних министарстава појединачно, молим да се достави план провођења мјера из дефинираних акцијских планова и  финанцијска средства планирана у Прорачуну КСБ за 2024.г, с циљем израде анализе остварених циљева и резултата наведених у документу.

 

Заступница Сузана Кришто: Заступничко питање упућено Уреду за Еуропске интеграције, фондове, односе с јавношћу и квалитет према међународном стандарду КСБ

 


На темељу чланка 204. и 206. и 209. Пословника о раду Сабора КСБ молим да ми доставите одговор у писаном облику:

Попис пројеката с којим сте аплицирали на Јавне позиве за дођелу ЕУ средстава, те колико их је реализирано до сада?

 

 

 

Заступница Семина Мукић: Заступничко питање упућено Министарству образовања, знаности, младих , културе и  спорта

 


У складу са чланом  72. , став (3), пословника о раду Скупштине СБК, користим своје право да ресорном министру образовања поставим питање које се односи на неуставно кориштење назива „жупанија“.

Питам, како је могуће да Министарство образовања школи достави документ у којем је кориштен назив „жупанија“, с обзиром на то да исти није у складу са Уставом Федерације Босне и Херцеговине, нити са уставом нашег кантона?

 


Заступник Илија Накић :Заступничко питање упућено Министартсву  унутарњих послова

 


Тражим очитовање по питању нарушавања изгледа спомен обиљежја на „ ПЈЕШЋАРИ“ докле сте дошли  са истражним радњама о истом догађању ( поновљено ђело по други пут).

 


Располажете ли  информацијама колико је гробаља и спомен  обиљежја оскривљено у посљедње 2 године.