Заступничка питања са XIV. сједнице Скупштине СБК

Замјеница предсједавајућег Скупштине Љубинка Атанасијевић: Заступничко питање упућено премијеру СБК, Влади СБК, Уреду за европске интеграције СБК, Комисија за европске интеграције Скупштине СБК

 


Да ли је условну сагласност на текст Нацрта Реформске агенде срочио:

Лично премијер, господин Тахир Лендо,
Влада Средњобосанског кантона / Кантона Средишња Босна,
Канцеларијa за европске интеграције СБК/КСБ,
Комисија за европске интеграције Скупштине СБК/КСБ, или
Сви они заједно уз синхронизовану и координирану КООРДИНАЦИЈУ.


ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Јасно је (и имају право на то) да су четири Кантона (ТК, Зе-До кантон, УСК и СБК) дали условну сагласност на текст Нацрта Реформске агенде.

Јасно је (и имају право) да кроз координацију кантони имају право блокаде и вета.

А шта је нејасно?

Нејасно је да ли су наведени наслови којима сам упутила питање уопште међусобно разговарали о томе, нејасно је да ли је Уред за европске интеграције Владе СБК/КСБ расправљао о томе и сугерисао Влади, а након усаглашавања на сједници Владе, Премијер добио текст условне сагласности?

Нејасно је да ли се Комисија за европске интеграције Скупштине СБК/КСБ укључила у овај процес и о томе дала своје мишљење бар у једној реченици?

Нејасно је и да ли ће се о оваквим стварима питати само Премијер (ако се сад питао) или ће бригу о томе подијелити са Владом, Уредом за европске интеграције и Комисијом за европске интеграције Скупштине СБК/КСБ, а можда ће и нас заступнике неко некад нешто упитати и консултовати?

 


Уколико је постојала координација наведених органа, молим Вас да занемарите ово моје питање.