Иницијативе и закључци

Заступник Анто Лозанчић:
(Заступничка иницијатива упућена Министарству привреде – Одсјек за комуникације)
„Па ево, ја имам једну иницијативу, ви сте, вјеројатно, сви чули шта се мени конкретно догодило, лично? Дакле, у овом периоду. Задњих 7 дана. Ускрс сам проживио тако како сам проживио.
Покрећем ИНИЦИЈАТИВУ, ја сам то више пута говорио, у вези с овим бројевима, тајним бројевима који се продају без идентификацијског личног документа. Ја сам то питање покренуо на вишим нивоима и очекујем од наших заступника, федералних заступника да то питање покрену и да се коначно ти тајни бројеви престану продавати без идентификацијског броја. 

Заступник Анто Лозанчић:
(Заступничка иницијатива упућена Скупштини Кантона)
„Тражим да се да измијени Пословник Скупштине Средњобосанског кантона, да заступничка питања ограничимо на три минуте, да не траје, дакле, да не траје дуже.“

Заступница Мелиса Кајмак: Заступничка иницијатива упућена Министарству образовања, младих, науке, културе и шпорта СБК


Поштовани, 
На основи Пословника о раду Сабора КСБ, суклдно чланку 72, предлажем сљедећу заступничку иницијативу надлежном министарству:
Иницијатива за организовање стручних усавршавања ( у погледу предавања, радоница, семинара, научних конференција и слично) за професоре-предаваче стручних предмета и практичне наставе у машинској и електро струци у средњим техничким и стручним школама у КСБ.

Замјеница предсједатеља Сабора Љубинка Атанасијевић: Заступничка иницијатива упућена Влади Кантона Средишња Босна 

Овим путем покрећем иницијативу да се у Прорачуну за 2025.годину планирају средства за куповину ПЕТцт апарата.