Скупштина донијела законе о мирном окупљању и јавним приредбама

Скупштина Средњобосанског кантона на данашњој сједници у Травнику усвојила је приједлоге закона о мирном окупљању и јавним приредбама, извјештаје о раду пет болница за прошлу годину, те донијела одлуку о именовању чланова Независног одбора за избор и ревизију.
Ресорни министар здравства и социјалне политике, Анто Матић, изразио је задовољство успјешним радом и пословањем болница.

 

"Све болнице у СБК већ годинама биљеже позитивне резултате. Надам се да ће се тај тренд и наставити. Ми ћемо до краја године оспособити још једну операцијску дворану, у току су радови. У аугусту већ иде процедура набаве новог ЦТ уређаја, а у септембру очекујемо поступак јавне набавке за доградњу болнице са двије нове ламеле које ће коштати око пет милиона КМ", рекао је Пејаковић.
Предсједавајући Скупштине СБК, Дражен Матишић, казао је како је пред данас именованим одбором процедура избора полицијског комесара СБК.
"Усвојили смо два приједлога закона, прихватили пет извјештаја болница с подручја кантона и донијели смо одлуку о именовању Независног одбора за избор и ревизију. Њихов први задатак бит ће именовање полицијског комесара СБК, којему мандат истиче у деветом мјесецу и увјерен сам да ти људи могу донијети најбољу могућу одлуку", рекао је Матишић.
Осим тога, Скупштина је након завршене конкурсне процедуре добила и новог секретара, Мерсиху Султановић, која је наслиједила досадашњег в. д. секретара Есада Пашалића.