Zastupnička pitanja sa XIV. sjednice Sabora KSB

 

Zamjenica predsjedatelja Sabora Ljubinka Atanasijević: Zastupničko pitanje upućeno premijeru KSB, Vladi KSB, Uredu za europske integracije KSB, Povjerenstvu za europske integracije Sabora KSB 
 

Je li uvjetnu suglasnost na tekst Nacrta Reformske agende sročio:

    Osobno premijer, gospodin Tahir Lendo,
    Vlada Kantona Središnja Bosna,
    Ured za europske integracije KSB,
    Povjerenstvo za europske integracije Sabora KSB ili
    Svi oni zajedno uz sinkroniziranu i koordiniranu koordinaciju.

OBRAZLOŽENJE

Jasno je (i imaju pravo na to) da su četiri Kantona (TK, Ze-Do kanton, USK i KSB) dali uvjetnu suglasnost na tekst Nacrta Reformske agende.

Jasno je (i imaju pravo) da kroz koordinaciju kantoni imaju pravo blokade i veta.

A što je nejasno?

Nejasno je jesu li navedeni naslovi kojima sam uputila pitanje uopće međusobno razgovarali o tome, nejasno je je li Ured za europske integracije Vlade KSB raspravljao o tome i sugerirao Vladi, a nakon usuglašavanja na sjednici Vlade, premijer dobio tekst uvjetne suglasnosti?

Nejasno je je li se Povjerenstvo za europske integracije Sabora KSB uključilo u ovaj proces i o tome dalo svoje mišljenje bar u jednoj rečenici?

Nejasno je hoće li se o ovakvim stvarima pitati samo premijer (ako se sad pitao) ili će brigu o tome podijeliti s Vladom, Uredom za europske integracije i Povjerenstvom za europske integracije Sabora KSB, a možda će i nas zastupnike netko nekad nešto upitati i konzultirati?

 Ukoliko je postojala koordinacija navedenih organa, molim Vas da zanemarite ovo moje pitanje.