Zastupnička pitanja sa XIII. sjednice Skupštine/Sabora SBK/KSB

Zamjenica predsjedatelja Sabora Ljubinka Atanasijević: Zastupničko pitanje upućeno  Vladi Kantona Središnja Bosna, Ministarstvu zdravstva i socijalne politike, Uredu za javne nabavke Kantona Središnja Bosna, JU Bolnica Travnik i JU Hrvatska bolnica „ Dr. fra Mato Nikolić“ Nova Bila

 

Tri godine već traje procedura javne nabavke dva uređaja za magnetnu rezonancu za JU Bolnica Travnik i JU Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić“ Nova Bila. Pacijenti negoduju  obzirom da su sredstva za nabavku izdvojena, sve saglasnosti pribavljene, a Kanton, na godišnjem nivou, raznim drugim privatnim ustanovama plaća više od milion i po KM za korištenje njihovih uređaja.

 

U kojoj fazi je nabavka dva uređaja magnetne rezonance?

 

Zastupnica Amra Huseljić: Zastupničko pitanje upućeno Ministarstvu obrazovanja, znanosti,mladih,kulture i športa

 

Na osnovi Poslovnika Sabora Kantona Središnja Bosna, a što je u skladu sa člankom 72., stavak (3) postavljam zastupnička pitanja:

 

U kojoj je fazi postupak nabavke besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola?

 

Da li će za školsku 2024/2025.godinu biti nabavljeni i neophodni udžbenici koji nisu nikada ranije nabavljani i da li će kompletan postupak nabavke udžbenika biti završen prije početka školske 2024/2025.godine?

 

Da li će se Ministarstvo rukovoditi zahtjevima za količine i naslove koji su dobili u tabelarnom pregledu od direktora škola?