Zastupnička pitanja sa VIII. sjednice Skupštine/Sabora SBK/KSB

Zastupnik Ivo Šimunović:  Zastupničko pitanje upućeno Kantonalnom tužiteljstvu

Javnosti je poznato da je revizija Agencije za privatizaciju FBiH utvrdila nezakonite radnje u privatizaciji „ ELEKTROPRIVREDE“ DD jajce i dostavila tužiteljstvu na postupanje.

 

Molim odgovor o provedenoj istrazi nezakonitih radnji i informaciju javnosti o odgovornosti osoba koje su kršile zakonske propise.

 

Zastupnica Suzana Krišto: Zastupničko pitanje upućeno Vladi Kantona

 

 IZVJEŠTAJ O IMPLEMENTACIJI ZA 2022. I 2023.GODINU, TE PLANOVI ZA 2024.GODINU, traži se

 

Strategija za mlade KSB je usvojena 2022.g. Molim predlagatelje mjera u Strategiji za mlade KSB da dostave Izvještaj o implementaciji za 2022. i 2023.godinu. S obzirom na to da se nakon usvajanja Strategije za mlade u Kantonu Središnje Bosne trebalo pristupiti provedbi akcijskih planova od strane svakog od resornih ministarstava pojedinačno, molim da se dostavi plan provođenja mjera iz definiranih akcijskih planova i  financijska sredstva planirana u Proračunu KSB za 2024.g, s ciljem izrade analize ostvarenih ciljeva i rezultata navedenih u dokumentu.

 

Zastupnica Suzana Krišto: Zastupničko pitanje upućeno Uredu za Europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu KSB

 

Na temelju članka 204. i 206. i 209. Poslovnika o radu Sabora KSB molim da mi dostavite odgovor u pisanom obliku:

  1. Popis projekata s kojim ste aplicirali na Javne pozive za dodjelu EU sredstava, te koliko ih je realizirano do sada?

 

 

Zastupnica Semina Mukić: Zastupničko pitanje upućeno Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih , kulture i  sporta

 

U skladu sa članom  72. , stav (3), poslovnika o radu Skupštine SBK, koristim svoje pravo da resornom ministru obrazovanja postavim pitanje koje se odnosi na neustavno korištenje naziva „županija“.

Pitam, kako je moguće da Ministarstvo obrazovanja školi dostavi dokument u kojem je korišten naziv „županija“, s obzirom na to da isti nije u skladu sa Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine, niti sa ustavom našeg kantona?

 

Zastupnik Ilija Nakić :Zastupničko pitanje upućeno Ministartsvu  unutarnjih poslova

 

Tražim očitovanje po pitanju narušavanja izgleda spomen obilježja na „ PJEŠĆARI“ dokle ste došli  sa istražnim radnjama o istom događanju ( ponovljeno djelo po drugi put).

 

Raspolažete li  informacijama koliko je grobalja i spomen  obilježja oskrivljeno u posljednje 2 godine.