Sabor KSB donio zakone o mirnom okupljanju i javnim priredbama

Sabor Kantona Središnja Bosna na današnjoj sjednici u Travniku usvojio je prijedloge zakona o mirnom okupljanju i javnim priredbama, usvojio izvješća o radu pet bolnica za prošlu godinu, te donio odluku o imenovanju članova Neovisnog odbora za izbor i reviziju.
Resorni ministar zdravstva i socijalne politike, Anto Matić, izrazio je zadovoljstvo uspješnim radom i poslovanjem bolnica.
 
"Sve zdravstvene ustanove na području našeg kantona su poslovale pozitivno, kumulativno imamo više od dva milijuna KM viška prihoda nad rashodima. Menadžment svih zdravstvenih ustanova, uključujući i bolnice, posluje savjesno, tako da možemo biti zadovoljni. Bolnice aktivno provode programe konsolidacije po programu Vlade Federacije BiH. To je jedan investicijski ciklus koji je u tijeku, u kojem svaka bolnica radi neke projekte. Bolnica u Novoj Biloj radi nove lamele i konferencijske dvorane, Bolnica za plućne bolesti proširuje Odjel onkologije, radi još neke investicije na ostalim odjelima, bolnica Jajce razvija odjel hospicija koji će prema projekcijama koštati oko tri milijuna KM", kazao je Matić.
Goran Pejaković, pomoćnik ravnatelja Hrvatske bolnice dr. fra Mato Nikolić iz Nove Bile, kazao je kako je nekoliko većih projekata u fazi realizacije.
 

"Sve bolnice u KSB već godinama bilježe pozitivne rezultate. Nadam se da će se taj trend i nastaviti. Mi ćemo do kraja godine osposobiti još jednu operacijsku dvoranu, u tijeku su radovi. U kolovozu već ide procedura nabave novog CT uređaja, a u rujnu očekujemo postupak javne nabave za dogradnju bolnice sa dvije nove lamele koje će koštati oko pet milijuna KM", rekao je Pejaković.
Predsjedatelj Sabora KSB, Dražen Matišić, kazao je kako je pred danas imenovanim odborom procedura izbora policijskog komesara KSB.
"Usvojili smo dva prijedloga zakona, prihvatili pet izvješća bolnica s područja KSB i donijeli smo odluku o imenovanju Neovisnog odbora za izbor i reviziju. Njihov prvi zadatak bit će imenovanje policijskog komesara Kantona Središnja Bosna, kojemu mandat ističe u devetom mjesecu i uvjeren sam da ti ljudi mogu donijeti najbolju moguću odluku", rekao je Matišić.
Osim toga, Sabor je nakon završene natječajne procedure dobio i novu tajnicu Mersihu Sultanović, koja je naslijedila dosadašnjeg v. d. tajnika Esada Pašalića.