Inicijative i zaključci

Zastupnik Anto Lozančić:
(Zastupnička inicijativa upućena Ministarstvu privrede – Odsjek za komunikacije)
„Pa evo, ja imam jednu inicijativu, vi ste, vjerojatno, svi čuli šta se meni konkretno dogodilo, lično? Dakle, u ovom periodu. Zadnjih 7 dana. Uskrs sam proživio tako kako sam proživio.
Pokrećem INICIJATIVU, ja sam to više puta govorio, u vezi s ovim brojevima, tajnim brojevima koji se prodaju bez identifikacijskog ličnog dokumenta. Ja sam to pitanje pokrenuo na višim nivoima i očekujem od naših zastupnika, federalnih zastupnika da to pitanje pokrenu i da se konačno ti tajni brojevi prestanu prodavati bez identifikacijskog broja. 

Zastupnik Anto Lozančić:
(Zastupnička inicijativa upućena Skupštini Kantona)
„Tražim da se da izmijeni Poslovnik Skupštine Srednjobosanskog kantona, da zastupnička pitanja ograničimo na tri minute, da ne traje, dakle, da ne traje duže.“

Zastupnica Melisa Kajmak: Zastupnička inicijativa upućena Ministarstvu obrazovanja, mladih, nauke, kulture i športa SBK


Poštovani, 
Na osnovi Poslovnika o radu Sabora KSB, sukldno članku 72, predlažem sljedeću zastupničku inicijativu nadležnom ministarstvu:
Inicijativa za organizovanje stručnih usavršavanja ( u pogledu predavanja, radonica, seminara, naučnih konferencija i slično) za profesore-predavače stručnih predmeta i praktične nastave u mašinskoj i elektro struci u srednjim tehničkim i stručnim školama u KSB.

Zamjenica predsjedatelja Sabora Ljubinka Atanasijević: Zastupnička inicijativa upućena Vladi Kantona Središnja Bosna 

Ovim putem pokrećem inicijativu da se u Proračunu za 2025.godinu planiraju sredstva za kupovinu PETct aparata.